Meclis Canlı

Büyükşehir’in Kar Timleri Teyakkuzda


05.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yüksek kesimleri etki altına alması beklenen kar yağışına yönelik gereken tüm önlemleri almaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Meteoroloji ve Afet Koordinasyon Merkezinin (AKOM) yüksek kesimlere kar yağışı uyarısının ardından yolların kapanmaması ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama ekipleri teyakkuz konumuna getirildi. Karla mücadele ekipleri, kar yağışının etkili olması beklenen Kavaklıdere, Seydikemer, Menteşe Yılanlı Mevkii ve Köyceğiz Otmanlar Mahallesinde gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde görev yaparak yolların açık kalması için çalışacak.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, kar yağışının etkili olması beklenen bölgelerde ekiplerin 24 saat hizmet vereceklerini söyledi. Kılıç; “Kavaklıdere, Seydikemer, Menteşe Yılanlı Mevkii ve Köyceğiz Otmanlar Mahallesi gibi kar yağışının yoğun olacağı bölgelerde yolların açık kalması ve güvenli ulaşım için 9 iş makinası, 3 arazi aracı ve 20 personelle hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımızın da yollarda sıkıntı yaşamamaları için toplu taşıma araçlarını kullanmaları veya kendi araçlarını kullanacak olanların ise kış lastiği ve zincir takmaları konusunda duyarlı olamaya davet ediyorum.” dedi.