Meclis Canlı

Büyükşehir’in Kent ve Caz Orkestrası Gümüşlük Festivali’nde Sahne Aldı


05.08.2016



Bodrum Gümüşlük’te gerçekleştirilmekte olan 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin 1-2 Ağustos günlerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası sahne aldı.

Uluslararası düzeyde üne kavuşmuş otoritelerce kabul edilen saygın kariyerlere sahip birçok klasik müzik sanatçısı ile aynı platformu paylaşan Kent Orkestrası, Dr. Nail YAVUZOĞLU’nun yerel ezgilerimizi Batı Müziği formunda yeniden düzenlemesi ile oluşturduğu ‘’Muğla Senfonik Suiti’’ ile birlikte ‘’Bağlamam Var Üç Telli, Ormancı, Şu Köyceğiz Yolları’’ gibi türkülerimizi klasik müzik enstrümanlarıyla çalarak büyük beğeni topladı.



 Bodrum halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği festival, şehrimizin tarım ve turizm kenti niteliğinin yanı sıra kültür ve sanat yönüyle de ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğunun göstergelerinden biri oldu.

  Yerel ve ulusal basında da geniş yer bulan festival, başladığı ilk günden bugüne kadar kat ettiği yol ve artırdığı kalitesiyle de çok daha uzun soluklu bir proje olacağının sinyallerini verdi.

 Böylesi güçlü bir organizasyonda yer alan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent ve Caz Orkestraları ise yeni sayılabilecek bir yapı olmalarına rağmen enerjileri, performansları ve müzikal donanımlarıyla göz doldurdu.



 Bu festival vasıtasıyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent ve Caz Orkestraları’nın sadece belirli bir alanla çalışmalarını sınırlandırmayacağını, Muğla’da gidilebilen en son noktaya kadar tüm köy ve mahallelerimizde konserler verileceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali ZAĞLI, Büyükşehir Belediyemiz envanterine kazandırdığımız ‘’Kültür ve Sanat Tırı’’mızla köylerimizi, mahallelerimizi tek tek dolaşarak yöremiz kültürel müziklerini klasik müzik tadında halkımızla buluşturmanın yanında, diğer kültürel etkinlikler için de çalışmalar yaptıklarını belirtti.