Büyükşehir’in Kırsal Mahallelere Yangın Tankeri Dağıtımı Sürüyor

23.05.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, il genelinde kırsal mahallelere yangın tankeri dağıtımına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Seydikemer İlçesi Yaka Mahallesinde eski yangın tankerini alarak bakım ve onarımını yaptıktan sonra faaliyete hazır şekilde mahalle muhtarlığına teslim etti.  Seydikemer Grup Amirliği ekipleri, mahalle sakinlerine olası yangın olayında neler yapmaları gerektiği ve yangın tankerinin kullanımı konusunda uygulamalı eğitim verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Raşit Çöl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İl genelinde kırsal mahallelerimize yangın tankeri dağıtımımız tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar toplam 76 adet yangın tankeri dağıtımı gerçekleştirdik. Yapılan bu tanker teslimatlarında hem köy halkını bilinçlendiriyoruz hem de olası bir yangın olayına müdahale süresini kısaltıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar ile yangın riskini en aza indirmeyi amaçlıyoruz.”