Meclis Canlı

Büyükşehir’in Kodlama ve Robotik eğitiminin ilki tamamlandı


13.08.2018


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine verilen Kodlama ve Robotik eğitimi tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitimin ilk gününde olduğu gibi son gününde de öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Gürün’e Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’te eşlik etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Bilişim ve Gelişim merkezinde 16 Temmuz’da başladıktan sonra 10 Ağustos’ta sona eren Kodlama ve Robotik eğitimine 30 öğrenci katıldı. Eğitimde öğrencilere Scratch ile Blok Kodlama, Robotik Eğitim Kitlerinin Tanıtılması ve Kullanılması, Arduino ile Robotik Kodlama, Sensörler ve Motorlar ile Robot Uygulaması konuları ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca 4 haftalık, ücretsiz eğitim sonunda öğrencilere sertifika verildi.

Başkan Gürün, “Hayallerinizin peşinden koşun”

Eğitime katılan öğrencilerin Kodlama ve Robotik anlamda çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, eğitime katılan öğrencileri tek tek kutladı. Başkan Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Muğla Bilişim ve Gelişim merkezinde eğitime katılan çocuklar için şu ifadeleri kullandı: “Hayallerinizi geniş tutmaya, hayallerinizin peşinden koşmaya devam edin. Yapmak istediğiniz bir şey varsa onun üzerine muhakkak gitmeniz gerekiyor. Dijital dünyada hiçbir sınırlama olmadan önünüz tamamen açık. Burada bu güzel programları yapan çocuklar, gençler olarak ülkemize çok büyük faydalarınız olacaktır. Eğitim süreniz tamamlanmış olabilir. Ancak ihtiyaç duyduğunuz, sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar buraya gelerek hocalarımızdan yardım alabilirsiniz. Sizlere kapılarımız sonuna kadar açık olacak.”

İkinci Kodlama ve Robotik eğitimi 13 Ağustos tarihinde başlayarak 14 Eylül tarihinde sonra erecek. Eğitime yine 30 öğrenci katılacak.