Meclis Canlı

Büyükşehir’in Mor Yaşam Projesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor


31.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Mor Yaşam’ projesi kapsamında cezaevindeki kadınlar ile 18 yaş altındaki çocuklara temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzemeleri desteği tüm hızıyla sürüyor.

 

Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2016 Aralık ayında başlattığı ’Mor Yaşam’ projesi kapsamında bugüne kadar 280 hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi. Üçer aylık periyotlarla dağıtılan hijyen paketleri son olarak Ekim ayında Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ve Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 75 kadın ve  çocuğa teslim edildi.  Ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Doç. Dr. Baki Umut Tuğay tarafından Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki kadınlar, “Kadın ve Fiziksel Aktivite” konularında bilgilendirildi.

 

 Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Vatandaş odaklı hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdürülen çalışmalar kapsamında ‘Mor Yaşam’ projesi ile  cezaevindeki kadınlar ile 18 yaş altı çocukların kişisel hijyen ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olunuyor. Tüm dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bu tarz çalışmalar artarak devam edecek.” İfadeleri yer aldı.