Meclis Canlı

Büyükşehir’in Örnek Projesi’nin Çalıştay Toplantıları Tamamlandı


16.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında yürüttüğü “ Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı “ projesinin çalıştay toplantıları tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye’de yerel yönetim ve kamu kurumları bazında ilk kez gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Su dostu kentsel gelişmeyi sağlayan, suyun verimli, sağlıklı ve etkin kullanımına öncelik veren, yerel sürdürülebilir ekonomik katma değer ve istihdam yaratan proje ile Muğla ilinde başta su kaynakları ve tüketimi olmak üzere, su arzı ve talebi temelinde su durum raporunun çıkarılarak Türkiye de öncü bir anlayış ile gelecek dönem perspektiflerinin belirlenmesi hedefleniyor. Projenin kapanış toplantısına Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ş. Yavuz Kayı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Müfit Bayram, Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.




“ Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı “ projesi toplantısının açılış konuşmasını yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray; “Muğla ilimizin özellikli yapısına, projenin amaçlarına uygun  proje sürecinde ilgili paydaşlarla işbirliği yapıldı. Türkiye’de kamu kurum ve yerel yönetim bazında ilk kez gerçekleştirdiğimiz projenin bir çok yerel yönetime örnek olacağına inanıyorum.” dedi.