Meclis Canlı

Büyükşehir’in Sağlık Ekipleri 40 Bin Tıbbi Müdahale Sayısına Ulaştı


21.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetleri aylık durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sağlık ekiplerinin il genelinde  40 bin 243 tıbbi müdahale sayısına ulaştığı belirtildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın evde bakım hizmetleri aylık durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, ilçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanı ve diğer görevliler katıldı. Değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında, sağlık ekiplerinin bugüne kadar il genelinde 7 bin 819 haneyi ziyaret ederek 40 bin 243 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, 2014 yılı Ağustos ayında başladıkları evde bakım hizmetleri ile çok sayıda ihtiyaç sahibi, engelli, bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlara ulaştıklarını söyledi. Koç; “Muğla ili genelinde sağlık ekiplerimiz 7 bin 819 haneyi ziyaret ederek toplam 40 bin 243 tıbbi müdahalede bulundular. Ayrıca ekiplerimiz 4 bin 816 hasta nakli ve 8 bin 913 genel bakım hizmeti verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza modern ve çağdaş yöntemlerle yardımcı oluyor, onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı ve mutluluğu için sosyal belediyecilik anlamında üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.