Meclis Canlı

Büyükşehir’in Ücretsiz Diyabet Testine Yoğun İlgi


18.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle İl genelinde gerçekleştirdiği kan şeker ölçümü ve diyabet hastalığı ile bilgilendirme hizmeti vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için İl genelinde gerçekleştirdiği kan şeker ölçümü ve bilgilendirme hizmeti vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Sağlık ekipleri tüm ilçelerde toplam 1747 vatandaşın kan şeker ölçümünü gerçekleştirdi ve kan şekeri değerleri normalin üstünde olduğu tespit edilen 240 vatandaşı da ilgili sağlık birimlerine yönlendirdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, “Hedefimiz Bir Muğla Bir” sloganıyla tüm ilçelerde vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için çalıştıklarını söyledi. Hacı Koç; “Sağlık ekiplerimizin diyabet hastalığı ile ilgili farkındalık yaratmak için tüm ilçelerde gerçekleştirdiği kan şeker ölçümü hizmetine vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri memnun etti. Diyabet hastalığında erken tanının ne kadar önemli olduğu ve hastalıkla mücadele yöntemleri ile ilgili vatandaşlarımızı bilgilendiren ekiplerimiz, ölçümler sırasında kan şekeri değerlerinin normalin üstünde olduğu tespit edilen vatandaşlarımızı da ilgili sağlık birimlerine yönlendirdi. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ilçelerimizde kan şeker ölçümü hizmetini devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.