Meclis Canlı

Büyükşehirle, Taşıma Suyundan Kurtuldular


19.12.2018

Su yetersizliği nedeniyle içme suyu sıkıntısı yaşayan Yatağan İlçesi Kozağaç Mahalle sakinlerinin çeşmelerinden Muğla Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları sonucu kesintisiz su akmaya başladı.

İl genelinde içme suyu çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Yatağan İlçesi Kozağaç Mahallesinde yaptığı çalışma ile bölge halkının önemli bir eksiğini giderdi. Suyu yetersiz olduğu için uzun zamandır taşıma su ile ihtiyaçları karşılanan Mahallede, yapılan yeni hat ve sağlanan yeni içme suyu kaynağı sayesinde bölge halkı sürekli olarak içme suyuna kavuştu.

Yeni İçme Suyu Kaynağı Sağlandı

Kozağaç Mahallesini besleyen içme suyu kaynağının yetersiz olması nedeniyle bölgeye kesintisiz olarak su sağlanamaması için çalışma başlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucu bölgede mahalleye yetecek miktarda yeni su kaynağı tespit edildi. Su kaynağının içme suyu deposuna aktarılması için mahalleye bin 300 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yapıldı.

“Kesintisiz Su Sağladık”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Kozağaç Mahallesinde kesintisiz olarak içme suyu hizmeti sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ülgen, “Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda sürdürdüğümüz içme suyu çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Başkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu temiz ve kesintisiz içme suyu sağlama konusunda tüm İl genelinde gerekli yatırımları ve çalışmaları sürdürüyoruz. Bu kapsamda tankerlerle içme suyu sağlanan Kozağaç Mahallemize yeni içme suyu kaynağı ve hatları yaparak sorunu ortadan kaldırdık. Artık vatandaşlarımız su sorunu çekmeyecek” dedi.