Meclis Canlı

Büyükşehir’nin Yaz Spor Kursları Törenle Sona Erdi


19.09.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak organize edilen yaz spor kursları 9 Eylül’de yapılan olan kapanış töreniyle sona erdi.



Yaz Spor Kursları Kapanış Töreni’ne Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Düğerek Mahallesi Muhtarı Mehmet Ortayol ve Muğla Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın ve Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten konuşmalarını yaptı.

Yaz Spor Kursları Koordinatörü Rekreasyon Uzmanı Özlem Aydın, Basketbol Antrenörü Mete Sökmen, Engellilerde Spor Antrenörleri Berhal Oral ve Melih Ede, Satranç Antrenörü Kutsoy Gökçe, Masa Tenisi Antrenörü Raif Özen, Taekwondo Antrenörü Naz Kargın, Hentbol Antrenörü Seda Erkan, Voleybol Antrenörü Sertan İnce, Atletizm Antrenörü Alev Yurduseven ve Can Küçükbilgili Tenis Antrenörleri Ulaş Kozcu ve Levent Gürel ve Güreş Antrenörü Yüksel Topçu’ya teşekkür belgeleri Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın tarafından takdim edildi.



Yaz Spor Kursları Şenliği’nde konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V.Ali İnan “İlkini 2014 yılında 7 branşta 257 sporcuyla, ikincisini 2015 yılında 9 branşta 454 sporcuyla, üçüncüsünü de 11 branşta 567 sporcuyla yaptığımız Yaz Spor Kurslarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu tür etkinliklerimizi tesislerimizin imkân verdiği ölçülerde düzenliyoruz. Her geçen gün tesislerimizin sayısı arttıkça kurslarımızın da artacağını umuyorum. Gençlerimizin spor alışkanlıklarını küçük yaşta kazanmalarının yanı sıra yetenekli sporcuları ülke sporuna kazandırmayı amaçlıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde Hedefimiz Bir Muğla Bir sloganıyla çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaz Spor Kurslarımızda emeği geçen tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Yaz Spor Kurslarımız 7 ilçemizde 567 sporcuyla yapıldı. Buradaki amacımız gençlerimizin kötü alışkanlıklara kapılmamaları, yaz tatillerinde sporla ilgilenmeleri. İkinci olarak da olimpiyat şampiyonları bu tür yerlerden yetişiyor. Bunlara ne derece katkımız olabilir onun çalışmasını yapıyoruz. Bu kadar genç, dinamik sporcuyla uğraşmak enerji ister. Bu enerjiyi gösteren Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan’a ve tüm ekibine ve bu çalışmaya katkı sağlayan Daire Başkanlarımıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Katılım sağladığınızdan ötürü sizleri kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.



Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ise “Günümüzdeki en büyük problem çocuklarda ve gençlerde bilgisayar bağımlılığı ve kötü beslenme alışkanlığı. İşte bunun çaresi yaz okulları. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan’a ve emeği geçenlere çocukların bilgisayar ekranına sıkışmalarına çözüm buldukları için, 3. yılını bulan bu etkinliğin geleneksel hale gelmesinde harcadıkları emekler için teşekkürlerimi arz ediyorum. Bundan sonra ekim ayında eğitim sezonumuz başlayacak. Bütün gençlerimize başarılı bir eğitim sezonu geçirmeleri dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Yaz Spor Kursları öğrencilerinin dans, taekwondo, güreş ve engellilerde spor gösterileriyle renkli anların yaşandığı şenlikte tüm katılımcılar gönüllerince eğlendiler.