Meclis Canlı

Büyükşehrin Başarılı Sporcularından Başkan Gürün’e Ziyaret


20.12.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı sporcuları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün tarafından ödüllendirildi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün satranç, voleybol, dans, masa tenisi, atletizm, güreş, tenis, tekvando gibi farklı branşlardaki başarılı sporcuları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti. 2017 yılında elde ettikleri Türkiye dereceleri ile Muğla’yı gururlandıran Büyükşehir Belediyesi sporcuları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından ödüllendirildi.

 

2017 yılında satrançta Küçükler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 6.sı olan ve milli takıma seçilen Gazel Bozoğlu, voleybol Minikler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 6.sı olan voleybol takımı, Masa Tenisi’nde Türkiye üçüncüsü olan Hatice Söğüt, atletizmde Olimpik Tiratlon Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye üçüncüsü olan Fikret Akay, atletizmde Türkiye Masterlar Atletizm Şampiyonası’nda kendi kategorisinde birinci olan Yusuf Üzer, güreşte yağlı güreş müsabakalarında birincilikler alan Ozan Kıl, teniste İzmir Bölge Turnuvası’nda grup ikincisi olan Tardu Yarkın Esen, tekvandoda Minikler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye altıncısı olan Edanur Tosun ve antrenörleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek kendilerine verdikleri destek ve olanaklar için teşekkür ettiler.

 

‘Sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısının yetişmesi için sporun ve sporcunun yanındayız’

 

Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, özellikle eğitim çağındaki çocukların doğru yönlendirme ve deneyimli antrenörlerle dünya çapında başarılar elde edebilen sporcular olabileceğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde özellikle futbol dışındaki branşlara da destek oluyor, başarılı sporcularımızı uzman, deneyimli antrenörlerle müsabakalara hazırlanmasını sağlıyoruz. Sporla uğraşan çocuklarımız planlı, disiplinli antrenmanlar sayesinde derslerini de aksatmamış oluyorlar. Sporcularımızın herhangi bir turnuvada birinci olmaları, ya da altın madalya kazanmaları bizim için başarı ölçüsü değil, olmamalı. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamızı ve ülkemizi ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarı ile temsil edecek cevherleri yetiştirmek için çalışıyoruz. Bugüne kadar Muğla genelinde 17 yeni spor tesisinin yapımını tamamladık, 10 tesisimizin de yapımı devam ediyor. Tesis yatırımlarına 15 Milyon, spor kulüplerine nakdi ve malzeme yardımı için yaklaşık 4 Milyon TL bütçe sağladık. Sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısının yetişmesi için sporun ve sporcunun yanındayız.” dedi.