Meclis Canlı

Büyükşehrin Başarılı Sporcularından Başkan Gürün’e ziyaret


27.12.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Okçuluk, Taekwondo, Santranç, Hentbol, Atletizm, Tenis, Voleybol, Güreş, Masa Tenisi ve İzcilik branşlarındaki başarılı sporcuları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı sporcuları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Okçuluk, Taekwondo, Santranç, Hentbol, Atletizm, Tenis (Menteşe), Tenis (Dalaman), Voleybol, Güreş, Milas Özel Sporcular, Masa Tenisi ve İzcilik branşlarındaki 83 başarılı sporcunun katıldığı ziyarette, sporcular Başkan Gürün ile tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu.

Başkan Gürün, “Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hayata bakan sporcular yetiştiriyoruz”

Ziyarette konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, gururlu ve mutlu olduğunu dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin spor branşlarında eğitim gören sporcuları bir kurumsal yapı ve aidiyet duygusunun yanında Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hayata bakan sporcular olarak yetiştirdiklerinin altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sporcularımız bizim için çok önemli bir değerdir. Çünkü biz Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak birçok branşta faaliyet gösterirken hiçbir şekilde profesyonelce transfer yapıp takım oluşumunun içine girmedik. Buradaki amacımız ise Muğla’daki gençlerimize imkânlar sağlayıp onların kendi becerilerine göre çeşitli branşlarda faaliyet göstermeleri ve kendilerini geliştirmeleridir. 13 ilçemizden gelen birçok sporcumuz var. Normal şartlarda bir araya gelip merhaba diyemeyecek olan çocuklarımız spor faaliyetlerimiz ve branşlarımız sayesinde bir araya geliyor ve takım oluyorlar. Yani Muğla Büyükşehir Belediyemizin spor faaliyetleri bizleri birleştiriyor. Biz sadece hentbol, basketbol, tenis, masa tenisi ve diğer branşlarda eğitim vermiyoruz, aynı zamanda hayatla mücadele, disiplinli çalışma ve takım olmayı öğretiyoruz. Burada aldıkları disiplin ve terbiye sporcularımızı hayatla mücadelede çok daha başarılı ve nitelikli sporcular olarak topluma armağan edecek. Düzenli antrenman, takım oyunu ve disiplinle herhangi bir spor dalında uzmanlaşan gençlerimizin eğitim hayatlarında da daha başarılı olduğunu biliyoruz. Sporcularımızın antrenörlerine, özellikle de anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Çünkü o güzel gözlerinden sakındıklarını evlatlarını Muğla Büyükşehir Belediyemizin spor kulübüne güven duyarak gönderiyorlar ve burada farklı branşlarda spor eğitimi almalarını sağlıyorlar. Bizde sporcularımızın anne ve babalarından aldığımız bu güven ve enerji sayesinde fikri, vicdanı, irfanı hür, zeki, ahlaklı nesiller yetişmesi için çalışıyor, ülkemizi ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil edecek nesilleri Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yetiştiriyoruz. Spora, sporcuya desteğimiz artarak devam edecek.”

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda Muğla’yı ve Türkiye’yi başarı ile temsil eden Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcuları turnuvalarda elde ettikleri kupa ve madalyalarla geldikleri ziyarette Başkan Gürün ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.