Meclis Canlı

“Can dostlarımızı bir gün değil, her gün korumalıyız”


03.10.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında miniklerle bir araya gelerek hayvan sevgisini anlattı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında miniklerle bir araya geldi.



Düzenlenen ziyaretlerde miniklere hayvan sevgisi ve koruma ile ilgili animasyon izletilirken, hayvanların bakım ve beslenmeleri ile ilgili bilgiler de verildi. Minik öğrenciler boyama etkinliğinde çeşitli hayvan resimlerinin boyamalarını yaparken eğlenerek öğrendiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç; “Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Geçici Hayvan Bakımevimiz hizmet vermeye devam etmektedir. Özellikle vatandaşlarımız tarafından yavruyken sahiplenilen ve daha sonra bakılamadığı için sokağa terk edilen, tedaviye ihtiyacı olan hayvanlarımız ekiplerimiz tarafından toplanmakta, her türlü tedavisi, bakımı, kısırlaştırma ve rehabilitasyonu yapılarak yasalar gereği tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılmaktadır. Vatandaşlarımızın hayvan hakları, hayvan sevgisi konusunda daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olması gerektiği konularında çalışmalarımız süreklilik arz ediyor.” dedi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün önemine de değinen Hacı Koç “Bütün dünyada 1931 yılından itibaren 4 Ekim tarihi “Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak kutlanıyor. Hayvanları koruma gününün asıl amacı insanlarımızda hayvan sevgisini geliştirmek ve bu sevginin devamlılığını sağlamaktır. Bu yılda bu günün önemini vurgulayarak çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımıza ve özellikle öğrencilerimize bu konuda bilgiler veriyoruz ve yılda bir gün değil yılın her gününün hayvan hakları günü olması gerektiği inancı ile çalışmaktayız.” ifadelerini kullandı.