“Çevre Dostu Muğla” İçin Çalışmalar Devam Ediyor

28.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çevrenin korunması ve hafriyatların değerlendirilmesine yönelik çalışmalarına Muğla İli genelinde devam ediyor. Bodrum İlçesi Torba mevkiinde eski taş ocağı olarak kullanılan alanda ekipler, hafriyat toprağı ile rehabilite  çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Orman Genel Müdürlüğü’nden hafriyat toprağı bertarafı amacı ile 5 yıl süreli tahsisi yapılan alanda hafriyat atıklarının geri kazanımının sağlanması hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda Muğla İli genelinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Giray; “Turizm merkezi olan Bodrum İlçemizde yaşanan hafriyat sıkıntısını çözüme kavuşturmak için çalışmalarımız başladı. Torba mevkiinde taş ocağı olarak kullanılan ve doğal yapısı bozulmuş alanı hafriyat toprağı ile rehabilite ederek ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Ayrıca Bodrum İlçe sınırları içerisinde hafriyat-dolgu alanları konusunda yeni bölge arayışlarımızda devam ediyor” dedi.