“Çevre Dostu Muğla” İçin Çalışmalar Sürüyor

07.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda İspan class="accessibility-plugin-ac"ya’da gerçekleştirilen kompost tesis iyi uygulama örnekleri teknik gezisine katıldı.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu programı çerçevesinde yürütülen “Türkiye Çöpünü Dönüştürüyor” projesi kapsamında İspan class="accessibility-plugin-ac"ya Barcelona kentine teknik gezi ve saha ziyareti düzenlendi. Ziyaretçiler arasında yer alan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray meslektaşlarıyla, yürütülen projeler ve yeni projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sonrasında değerlendirme yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray “Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından uygulanan ‘Türkiye Çöpünü Dönüştürüyor’ projesi ülkemiz açısından kompost tesis uygulamaları temelinde oldukça önemli. İspan class="accessibility-plugin-ac"ya’nın Barcelona kentine gerçekleştirilen teknik saha ziyaretinde iyi uygulama örneklerini yerinde inceleme fırsatı bularak, diğer yerel yönetim temsilcileri ile bilgi alışverişinde bulunduk. Türkiye’de kamusal bazda ilk kez uygulanan ‘Su Ayak İzi’ projemiz ve Muğla ilimizin karbon emisyonlarını hesaplayarak yol haritasını çıkardığımız ‘Karbon Ayak İzi – İklim Değişikliği Eylem Planı’  projemiz oldukça ilgi gördü. ‘Çevre Dostu Muğla’ hedefimiz doğrultusunda vatandaşlarımızın temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.