Meclis Canlı

Çiçek Emekçilerinden Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti


27.03.2017



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası’nda başlattığı Alım Garantili Çiçek üretimi projesinin emekçileri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra alım garantili çiçek projesi, Toprak, Sulama Suyu, Bitki laboratuvarı, Yerel Tohum Merkezi, patates tohum desteği, Trüf mantarı üretim sahası gibi birçok yenilikçi projeyi tarımsal alanda hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Köyceğiz Beyobası’nı pilot bölge seçerek başlattığı Alım Garantili Çiçek projesinin emekçileri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte alım garantili çiçek üretmeye iki yıl önce başladıklarını, bugüne kadar 6 milyon 500 bin çiçek ürettiklerini, üreticilerin bu hizmetten çok memnun olduklarını ve sayılarının her geçen gün arttığını söyledi. Isparta, Burdur gibi şehirlerden de sipariş aldıklarını söyleyen Şaban Çetin, bu projeyi gerçekleştiren başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Ziyarette söz alan üreticiler de Alım Garantili Çiçek üretimi sayesinde topraklarının rengarenk çiçeklerle süslendiğini, kendileri için yeni bir geçim kaynağı olduğunu söylediler. Alım Garantili Çiçek üretim projesinin kadın emekçileri de seralarında çiçekleri üreterek aile bütçesine katkı sağladıklarını, oradan gelen gelirle çocuk okuttuklarını söylediler ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.

Başkan Gürün; “Üreticilerimiz ve kooperatiflerimizle topraklarımıza sahip çıkarak Muğla’yı kalkındıracağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Alım Garantili Çiçek üretimi projesiyle Muğla’yı çiçek üreten bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi ve kooperatiflerle, çiftçilerle topraklarına sahip çıktıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Köyceğiz Beyobası’nı pilot bölge olarak seçtiğimiz ve iki yıl önce başlattığımız alım garantili çiçek üretim projesiyle bugüne kadar 6 milyon 500 bin çiçek ürettik. Özellikle kadın üreticilerimizin projeyi sahiplenmesi ile sera alanlarımızı Dalaman ve Ortaca ilçelerimize genişlettik. Ayrıca vatandaşlarımızın talepleri ile üretici sayımız her geçen gün artıyor. Hepinizin bu projenin gelişmesinde, bugünlere gelmesinde büyük emeği var. Sizlerle, kooperatiflerimizle topraklarımıza sahip çıkarak Muğla’yı çiçek üreten bir merkez haline birlikte getireceğiz.” dedi.