Meclis Canlı

Çin Halk Cumhuriyeti’nden Heyet Başkan Gürün’ü Ziyaret Etti


30.01.2018

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki heyet Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Çin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çin Ticaret Müşaviri Zhu Guangyao ve beraberindeki iş adamları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek iki ülke arasındaki ve Muğla ilindeki  turizm, madencilik, alt yapı, lojistik gibi hizmetlerde işbirliğini değerlendirdi.

Çinli İş Adamlarının yıllık toplantıları için Muğla’nın ilçesi Bodrum’da bir araya geldiklerini söyleyen Çin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Çin ve Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel işbirliğini önemsediklerini, 2018 yılının Çin’de Türkiye Turizm yılı olduğunu söyledi. Çin’in önemli iş adamlarının ülkeleri için çok değerli olan Bahar bayramına rağmen Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılan yıllık toplantıya katıldığını söyleyen Çin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang iki ülke arasında ve Muğla’da hangi alanlarda işbirliği yapılabiliri konuşmak için ziyarette bulunduklarını belirtti.

“Çin ile ekonomik, kültürel işbirliği, karşılıklı iyi niyet ve saygı içerisinde gelişerek devam etmeli.”

Çin ve Türkiye arasında ekonomik, kültürel, kurumsal anlamda çok daha güçlü ilişkilerin kurulabileceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün özellikle kültür ve tarih turizmine ilgi duyan Çinli vatandaşlar için Karya ve Likya Medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Muğla’nın cazip olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Gelişen ve değişen dünyada Çin önemli ekonomik, kültürel aktörlerden biri. Türkiye’de bulunduğu konum itibari ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler için bir köprü ve örnek bir ülke. Bu bağlamda Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki ekonomik, siyasi, kültürel ilişkilerin gelişmesi, iki ülke vatandaşlarının birbirini tanımasının çok yararlı olacağını düşünüyorum. Özellikle turizm alanında deniz, kum turizmi yerine kültür ve tarih turizmine önem veren Çinli vatandaşlara Karya ve Likya Medeniyetlerine ev sahipliği yapmış kültür kenti Muğla cazip gelecektir. Turizm yanında mermer, doğaltaş üreten bir şehir olan Muğla mermerin büyük bir bölümünü Çin’e ihraç ediyor. Akıllı Kentlerle ilgili Çin’de yapılan önemli çalışmalardan da yararlanılabilir. Çin ile bu ekonomik, kültürel işbirliğimiz  karşılıklı iyi niyet ve saygı içerisinde gelişerek devam etmeli. Sayın Büyükelçiye ve beraberindeki değerli iş adamlarına ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.