Meclis Canlı

Çocuk Dostu Kent MUĞLA


20.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde “Çocuk Dostu Kent Muğla” isimli sempozyum düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve 13 ilçe belediyesinin katılımı ile Çocuk Dostu Kent Muğla Sempozyumu Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

UNİCEF’in Çocuk Dostu Şehirler Projesi için Çocuk Dostu Kent Muğla Sempozyumu’nu düzenleyen, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla ili genelinde 26 okula dilek kutuları koyarak çocukların dileklerini, isteklerini, hayallerini o kutulara atmalarını sağladı. Sempozyumdan önce dilek kutuları açılarak binlerce dilek uzmanlar tarafından kategorilere ayrıldı ve sempozyum sırasında dilekler çocuklar tarafından okundu.

Çocuk Dostu Kent Muğla sempozyumunda konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri sempozyumun konusunun geleceğin garantisi çocukları ilgilendirdiği için çok önemli olduğunu, bu sempozyumdan gerekli derslerin çıkarılarak Muğla’nın Çocuk Dostu Kent olması için neler yapmaları gerektiğinin ortaya çıkacağını söyledi.

Sempozyuma katılan Menteşe, Dalaman, Datça, Kavaklıdere Belediye Başkanları ve Başkan yardımcıları ilçelerinde çocuklar için yapılan çalışmalardan örnekler verdiler ve Muğla’nın Çocuk Dostu Kent olabilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerin koordineli çalışacağını söylediler.



Çocuklarımıza Güvenmeli, Onlara yapamazsın değil, denemek ister misin demeliyiz.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Çocuk Dostu Kent Muğla Sempozyumu’nda Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu, bu önemli değerin eğitimle, toplumsal bilinçle düşünen, üreten, fikri, vicdanı, irfanı hür bireyler olarak yetiştirilmesi halinde gelecekle ilgili endişelerinin olmayacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çocuk Dostu Kent Muğla projesi için çok değerli hocalarımızla birlikte çalıştık. Muğla ili genelinde en kalabalık okullarımıza dilek kutuları yerleştirdik. Çocuklarımızın dilek kutusuna yazdıkları dilekleri okuma fırsatı buldum. Çok farklı, çok anlamlı, çok duyarlı istekleri olan çocuklarımız var. Çocuklarımız daha huzurlu, barış içerisinde, kendilerine güvende hissettikleri, rahat ve özgürce oyunlar oynayabilecekleri bir şehir, bir dünya istiyorlar. Muğla’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle birlikte çocuklarımıza daha yaşanır, daha güvenli bir şehir yaratmak için çalışıyoruz. Ayrıca çocuklarımızla iletişim kurarken yukarıdan aşağı bir ilişki şunu yapmalısın, yapacaksın değil, onun gözlerine bakarak, gerektiğinde çömelerek bunu yapmak ister misin, sende denemek ister misin demeli, onlara ne istediklerini de sormalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan’ı bundan seneler önce çocuklarımıza armağan ederek çocuklara verdiği önemi ve değeri tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemiz genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu önemli değeri, ham maddeyi işleyebiliyor muyuz, topluma kazandırabiliyor muyuz? Genç nüfusumuzu eğitimle, toplumsal bilinçle, düşünen, üreten, irfanı, vicdanı, fikri hür bireyler olarak yetiştirebilirsek gelecekle ilgili hiçbir endişemiz olmaz.” dedi. Muğla’da Çocuk Dostu Kent sempozyumuyla bir farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın doğal güzellikleri, insan yapısıyla bir şehirden fazlası olduğunu söyledi ve sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür etti.