Meclis Canlı

Çocuklar, Atık Orkestrası Eşliğinde Çevre Günü’nü Kutladı


06.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Ula ilçesi Akyaka mahallesinde başladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliklerde çocukların da yer aldığı atık orkestrasının gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Çevre Dostu Muğla’ sloganı doğrultusunda düzenlenen  Dünya Çevre Günü etkinliklerinin ilki Akyaka sahilinde gerçekleşti. Çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla canlı heykel gösterisi ile başlayan etkinliklerde, fide dağıtımı, oyunlar, flash-mob (dans gösterisi), fotoğraf standı yer aldı. Çocukların da katıldığı atık orkestrası, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan müzik aletleri ile gösteri yaptı. Akşam saatlerine kadar süren etkinlikte ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Katı Atık Toplama Teknelerinde “Temiz Bir Çevre İçin Bende Varım “ pankartı açılarak çevre temizliğine dikkat çekildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri 6 Haziran Pazartesi günü Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında düzenlenecek branda boyama, atık orkestrası, fide dağıtımı, canlı heykel gösterileri ile devam edecek. Dünya Çevre Günü etkinliklerinin son gününde ise 07 Haziran Salı günü Marmaris İlçesi Türkmenistan Parkı’nda atık orkestrası, fide dağıtımı, canlı heykel etkinlikleri ile çevre dostu çanta ve promosyon dağıtımları gerçekleştirilecek.