Meclis Canlı

Çocuklar Muğla’da Turizmin Resmini Yaptı


24.04.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi 15-22 Nisan Turizm Haftası’nda çocuklarda turizm bilincini arttırmak ve yaşadıkları kenti daha yakından tanımalarını sağlamak için “Muğla Turizmi Çiziyor” resim yarışması düzenledi.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Muğla Turizmi Çiziyor resim yarışmasında ‘Yeşilden Maviye Muğla’da Turizm’, ‘Geçmişten Geleceğe Bir Kültür Kenti Muğla’ ve ‘Paletlerimizden Kâğıtlarımıza, Muğla’da Turizm’ konularında resimler çizildi. Resimleri dereceye giren öğrencilere ödülleri Yatağan Bozüyük Kültür Evi’nde düzenlenen ödül töreninde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal tarafından verildi.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal Muğla’nın mavisi, yeşili ile turizmde ilk akla gelen şehirlerden biri olduğunu, turizmin ülke ekonomisine büyük katkıları olduğunu söyledi ve Muğla’da ki turizm çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi’ne, ilçe belediyesine teşekkür etti.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık’ta turizmde tanıtımın önemli olduğunu ve turizmin 12 aya yayılması gerektiğini söyledi ve Yatağan’ın Lagina’sı ve Stratonikeia’sında yapılacak çalışmalar ve tesislerle bu değerlerimizin İzmir’in Efes’i gibi turist çekeceğini belirtti.

“Çocuklarımız yaşadıkları coğrafyadaki değerleri bilmeli, tanımalı, sahiplenmeliler”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün turizmde bir bilinçlenme ve gelecekle ilgili bir vizyon çizmeleri gerektiğini, özellikle çocuklarımızın turizmin ne olduğunu, yaşadıkları coğrafyadaki değerlerini bilmeleri, tanımaları ve sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Türkiye dünya turizmi içerisinde önemli bir marka. Turizmde toplum olarak bir bilinçlenme ve turizmin geleceği ile ilgili vizyonun belirlenmesi gerekiyor. Ülkemizde geçici yaşanan sıkıntılar nedeniyle 2015’de Muğlamıza gelen turist sayısı 3 Milyon 081 bin iken bu sayı 2016’da 1 Milyon 822 binlere düştü. Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları iyi değerlendirip neleri doğru neleri yanlış yaptığımızı ortaya koyabilmeliyiz. Turizmde en önemli faktörlerden biri de Muğlalı hemşerilerimizin, çocuklarımızın turizmin ne olduğunu, eldeki değerlerimizi bilmeleri, tanımaları ve sahip çıkmaları gerekliliğidir. Lagina’yı, Stratonikeia’yı henüz görmemiş, gezmemiş hemşerilerimiz var. Eğer biz değerlerimizi kendimize anlatamıyorsak, sahiplenmiyorsak gelen turistlere bunu sunamayız. Muğla Turizmi Çiziyor resim yarışmasında çocuklarımızın resimlerinin birçoğunda sadece deniz, kum, güneş ve güneşlenen insan var. Turizmin sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığını, Muğla’nın coğrafi güzellikleri, tarihi değerleri, bilinen 110 ören yeri, yüzde 68 orman varlığı yanında kendine özgü mimarisi, bakır işlemeciliği, kilimleri, yaylaları, balı, zeytini, yöresel damak tatlarının da turizmde yeri olduğunu çocuklarımıza anlatmalıyız. Ayrıca bunların yanında Muğla dünyaya pozitif, sevgi ve hoşgörü ile bakan insan zenginliğine de sahip. Bütün bu değerlerimizle Muğlamızı hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Resim yarışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.