Meclis Canlı

Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası Sona Erdi


26.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Satranç İl Temsilciliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasının İlçe elemeleri 3-4 Ekim tarihleri arasında  Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde, 10-11 Ekim tarihlerinde Yatağan, Milas ve Bodrum ilçelerinde ve 17-18 Ekim tarihlerinde de Menteşe ve Marmaris İlçelerinde gerçekleştirildi. 24-25 Ekim tarihlerinde Menteşe İlçesi Düğerek Sosyal Tesisleri ve Spor Salonunda düzenlenen final müsabakaları ile turnuva sona erdi. Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Açık kategorisinde yapılan final müsabakalarına katılan 140 sporcu 2 gün boyunca kıyasıya mücadele ettiler. Satranç turnuvası sonunda ilk 3’e giren sporculara kupaları takdim edilirken, turnuvaya katılan tüm sporculara satranç takımı ve katılım belgesi verildi.

Hedefimiz, Cumhuriyet Kupası Turnuvalarını Gelenekselleştirmek”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Turnuvamıza gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok memnunuz. Satranç Turnuvamıza katılan tüm sporculara ve velilerimize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyet Kupası Turnuvalarını geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.”

“Ülkemizin Düşünen, Üreten, Geleceği Planlayan Gençlere İhtiyacı Var”

Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasının ödül töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, satranç sporunun yapılan hamleler ile bir sonraki manevrayı tahmin etme yada düşünmeyi sağlaması bakımından oldukça yararlı bir spor olduğunu ve Ülkenin düşünen, üreten ve geleceği planlayan gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası etkinliğimiz ile 13 ilçemizde satranç severler birlikte olma, birlikte vakit geçirme ve tanışma fırsatı buldular. Hemşerilik duygularını arttıran , gençlerimizin faydalı zaman geçirmesini sağlayan bu tarz anlamlı etkinliklerimizi 13 İlçemizde de düzenlemeye devam edeceğiz. Ülkemizin en büyük üstünlüğü genç potansiyelidir. Gençleri yarının umudu olarak görüyoruz ama gençlerimiz bugününde ortaklarıdır.” dedi.

Satranç Turnuvasında dereceye giren sporculara ödülleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 22. ve 23. dönem CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Serkan Öçalmaz ve Düğerek Mahalle Muhtarı Mehmet Ortayol tarafından takdim edildi.