Meclis Canlı

Cumhuriyet Meydanı Cumhuriyet Bayramı’nda Selda Bağcan’la açıldı


30.10.2018

Muğla'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci kuruluş etkinlikleri kapsamında 81 yıl önce açılışı yapılan Cumhuriyet Meydanı tekrar yenilenerek açıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla başlayan Cumhuriyet Kutlamalarında Efes Bandosu ve Selda Bağcan sahne aldı.

Dönemin Valisinin talimatıyla çalışmaları başlatılan ve 29 Ekim 1937 yılında açılışı yapılan Cumhuriyet Meydanı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatıyla 81 yıl sonra yenilenerek Cumhuriyet’in 95’inci yılı kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlikle tekrar açılışı yapıldı.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan fener alayına, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, eşi Gülsün Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, eşi Sevilay Gümüş, Muğla CHP Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı. Topluluk, Onuncu Yıl Marşı eşliğinde ellerinde meşaleler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle ilçe merkezinde tur attı. Yürüyüşün ardından tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık 81 yılın sonunda ilk kez düzenleme yapılan Cumhuriyet Meydanı'nda Selda Bağcan konseri ile unutulmaz bir gece yaşadı.

Bağcan, konserde “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm”, “İzmir Marşı”, “Uğurlar Olsun”, “Yaz Gazeteci”, “Gesi Bağları”, “Adaletin Bu Mu Dünya” ve “Uğurlar Olsun”un gibi sevilen birçok eserini seslendirdi. Selda Bağcan ayrıca, Türk Halk Müziğinin usta isimlerinden Neşet Ertaş'ın kaleme aldığı "Ah Yalan Dünya" ve "Tatlı Dillim Güler Yüzlüm" parçalarını da seyircilerle birlikte söyledi.

Gürün, “Cumhuriyeti yıkamadılar ve yıkamayacaklar”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konser sırasında yaptığı konuşmasında, 1937 yılından bu yana meydanda bir çalışma olmadığını söyleyerek, "81 yıl sonra Cumhuriyet Meydanı'nı düzenledik ve sizlerle bugün Cumhuriyet Bayaramı'nda açılışını yaptık. 95 yıl önce Kurtuluş Savaşı Cumhuriyet ile taçlandı. Fakat 95 yıldır cumhuriyetimizin başına gelmeyen kalmadı. Yıllardır Cumhuriyete saldırıyor, fakat yıkamadılar ve yıkamayacaklar. Bizler Cumhuriyetimizi çok daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Bağcan, “Ben Muğla’da yağmurlu bir günde doğdum”

Ünlü Şarkıcı Selda Bağcan’a çiçek taktim eden Başkan Gürün, ünlü şarkıcının Muğla doğumlu olduğunu söylemesi üzerine izleyiciler, büyük bir coşkuyla karşıladı. Muğlalı olmasıyla ilgili dinleyenlerine bilgi paylaşan Bağcan, “Başkanın dediği gibi ben Muğla doğumluyum. Muğla’da Kızıldağ diye bir yer var orda doğmuşum. Daha sonra babamın işleri gereği buradan ayrılmışız. Ben bir yağmurlu havada doğmuşum. Doğduğum gün çok yağmur yağmış ve sel gibi su varmış. Bu yüzden o gün bana “Selda” ismini koymuşlar” dedi.

Bağcan’ın konuşmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ile birlikte sanatçılara çiçek taktim etti.