Meclis Canlı

Cumhuriyetimiz 93 Yaşında


28.10.2016


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93.yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türk toplumunu bir arada tutan, temelinde demokrasi olan Cumhuriyet’in 93.yaşında gururlu ve coşkulu olduklarını söyledi ve bütün Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

“Cumhuriyet Sadece Bir Yönetim Şekli değil Aynı Zamanda Yaşam Biçimidir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış kahraman Türk ulusunu temsilen yurdun farklı illerinden gelen temsilcilerle birlikte kurulan Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi Cumhuriyet’in 93 yaşında olduğunu söyledi ve başta Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi bu özel günde saygıyla andı. Başkan Gürün; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Türk ulusu büyüktür, özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir. Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.” sözleriyle cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, demokrasisi, özgürlükleri, gelişimi ile Türk ulusu için bir yaşam biçimi olduğunu bizlere göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleri ile de bizlere emanet etmiştir. 93 yıldır Türk toplumunun birlik ve beraberliğinde birleştirici güç olan, özgürlüklerimizin, demokrasimizin, geleceğimizin teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyor, Cumhuriyeti’mizin 93.yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı büyük bir mutlulukla kutluyorum.” dedi.