Deniz Ulaşımında Büyükşehir Dönemi

13.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulunda 2015 yılı Haziran ve Temmuz Aylarında alınan kararlar ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Muğla İl sınırları içerisinde çalışan deniz yolcu motorlarının ruhsatlandırılma çalışmaları tamamlandı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulu kararlarıyla belirlenen son başvuru tarihi olan 30 Eylül 2015’e kadar Bodrum - Bardakçı, Marmaris Çamlı - Sedir Adası,
Marmaris - İçmeler - Turunç,  Fethiye - Şat - Şövalye Adası ve Akyaka Kadın Azmağı Turu hatlarında çalışan toplam 128 yolcu motoru için ilk kez Hat Kullanımı Ruhsatı düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, özellikle turizm sezonunda yoğun olarak kullanılan mevcut hatlarda çalışan
teknelerin ve durak yerlerinin standartlarını yükseltmek, denizyolu taşımacılığını özendirmek, karayolu ulaşımı ile entegrasyonu sağlamak amacıyla yapılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.