Meclis Canlı

Dev yatırımın ismi “Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi”


09.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Tesis Bizden, İsim Sizden’ halk oylaması anketi sonuçlandı. Oyların %54,2’sini alan ‘Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ sosyal tesisin ismi olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayında temelini attığı ve bölgeye kazandıracağı önemli yatırımların başında gelen sosyal yaşam merkezinde yapım işi devam ederken, isim çalışmaları sonuçlandı. Vatandaşların birçok aktiviteyi gerçekleştirme imkânı bulacağı, içerisinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otopark olan yaşam merkezinin yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal medya, mail ve diğer yollarla yolladığı çeşitli isim önerileri arasında düzenlenen anket 30 Haziran’da sonuçlandı. Kullanılan oyların %54,2’sini alarak birinci olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, tesisin ismi olacak.

Başkan Gürün; “Bu tesiste Türkan Saylan gibi Atatürk’ün izinde fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerin yetişmesine yardımcı olacak ve mutluluklara, umuda, sevgiye ev sahipliği yapacak”.

Muğla il merkezi Menteşe İlçesi’ne kazandırılan Yaşam Merkezi’ne vatandaşların oyları ile Türkan Saylan isminin verileceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’ne çağdaşlaşma alanında, doktor, eğitimci olarak büyük hizmetler veren ve birçok insana umut ışığı olan bir değerin isminin Muğla’da bu tesisle bir kez daha ölümsüzleşeceğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamızda vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu için çalışıyor, daha modern bir şehirde yaşaması için çalışmalar yürütüyoruz. Muğla’mızın merkezi Menteşe ilçemizde temelini attığımız sosyal yaşam merkezi ile birçok faaliyeti aynı anda gerçekleştirebilecek çağdaş bir merkezini daha ilimize kazandırıyoruz. İçerisinde kreş, düğün salonu, dijital kütüphane, çok amaçlı salonlar, sanat atölyeleri, spor salonu, kitap kafe bulunan tesisimizin ismini vatandaşlarımızın belirlemesini istedik. Vatandaşlarımızda verdikleri oylarla Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne doktor, eğitimci, bilim insanı olarak büyük hizmetler yapan, insanlara umut olan ve ülkemizin geleceği için çağdaşlaşma tohumlarını Anadolu’nun tüm topraklarına yayan, güzel insan Türkan Saylan’ın ismini oyları ile bu tesise verdiler. Bu tesiste Türkan hocamız gibi Atatürk’ün izinde fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerin yetişmesine yardımcı olacak ve mutluluklara, umuda, sevgiye ev sahipliği yapacak. Türkan Saylan ismi Muğlamızda bu tesisle ölümsüzleşecek. Oyları ile anketimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.