Meclis Canlı

Dev Yatırımın İsmini Halk Belirleyecek


22.03.2018

Kurulduğu 2014 yılından bu güne kadar Muğla’ya 862 Milyon TL yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 42 Milyon 810 Bin TL’lik sosyal yaşam merkezi kazandıracak. Bu yıl bitirilmesi planlanan tesisin ismini halk belirleyecek.

Muğla’ya yaptığı yatırımlarla bu güne kadar bölgeye en çok yatırım yapan kurum olarak öne çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. 4 yılda yaptığı 862 Milyon TL’lik yatırımla ulaşımdan yola, tarımdan suya, sağlıktan spor tesislerine kadar birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi büyük yatırımlardan birini daha hayata geçirmek için çalışmalara devam ediyor.

Salonlar, atölyeler, kreş, dijital kütüphane...

42 milyon 810 bin TL’lik maliyetle vatandaşların bir çok aktiviteyi gerçekleştirme imkânı bulacağı sosyal yaşam merkezinin 2019 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Dört kattan oluşacak olan yaşam merkezi içerisinde çok amaçlı olarak kullanılabilen düğün salonları, kreş, atölyeler, spor salonları, dijital kütüphane, kafeterya, seminer ile sergi salonlarını barındıracak.

Muğla il merkezindeki Kışla Parkı’nın yeşil alan, sosyal faaliyetler ve kültür merkezleri için uygun bir alan olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yeni yapacakları sosyal yaşam merkezi ile farklı aktivitelerin aynı yerde yapılabileceği, vatandaşları bir araya getirecek ortak bir alanın daha Muğla’ya kazandırılacağını söyledi.

Gürün; “Sevgi, hoşgörü ve hemşerilik duygularını arttıracak”

Başkan Gürün “Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde vatandaşlarımızı bir araya getiren, hayatlarını kolaylaştıran yatırımlara devam ediyoruz. İlimizin merkezi olan Menteşe ilçemizde mülkiyeti belediyemize ait olan bölgede yeni bir yaşam alanını daha Muğla’mıza kazandıracağız. Konum olarak Kışla Parkı’na, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ne, kapalı yüzme havuzuna ve Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’ne yakın olan sosyal yaşam merkezi ile vatandaşlarımızın farklı aktiviteleri aynı alanda yapabilmelerini sağlayacağız. Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz merkezin, bölgeye ekonomik ve sosyal olarak da katkı yapacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın hoş vakit geçirebilecekleri, gündelik hayatın stresinden bir nebze olsun uzaklaşabilecekleri yaşam alanları yaratmayı ve bu alanlarda sevgiyi, hoşgörüyü, hemşerilik duygularını arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayında bitirilmesini hedeflediği yaşam merkezinin ismi halk ile belirlenecek. Vatandaşların alan için isim önerilerini info@mugla.bel.tr adresine göndermeleri gerekiyor. Gelen isimlerin değerlendirilmesinin ardından öne çıkan isimlerle ilerleyen bir tarihte yapılması planlanan oylama ile merkezin ismi belirlenecek.