Meclis Canlı

Dikkat Lodos Geliyor


04.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı şiddetli yağış ve lodos rüzgârlarına karşı vatandaşları uyardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, meteorolojiden alınan bilgiye göre Perşembe günü başlayıp Cumartesi günü etkisini kaybedecek olan şiddetli yağış ve rüzgârlara karşı tedbirlerini alması için vatandaşları uyardı.

Soba kullanan evlerde, yanan sobalar, yatmadan önce tamamen söndürülmeli ve içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler dışarıya çıkartılmalıdır. Sobanın hava girişleri tamamen kapatılmamalıdır. Bacalar düzenli aralıklarla temizlenmeli, açık tutulmalı, hava akımına ulaşacak şekilde çevre yapılardan yükseltilmelidir.

Doğalgaz kullanan evlerde bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka gaz dağıtım firma yetkililerine kontrol ettirilmelidir. Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekândaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir. Ayrıca oluşabilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım gibi durumlara karşı tedbirli olunmalıdır.