Diyabet Günü’nde farkındalık için şeker ölçümü yapıldı

13.12.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Kasım Dünya Diyabet günü kapsamında, şeker hastalığının önemini anlatmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü yaptı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından her yıl düzenli bir şekilde yapılan ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü 13 ilçede yapıldı. Daha önceden belirlenen mahallelerde 12- 30 Kasım tarihleri arasında ölçümler yapıldı. İlçelerde 5 bin 742 vatandaşın tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapıldı.  Olması gereken değerden yüksek tansiyon ve kan şekeri sonuçları çıkan 897 vatandaş ise personel tarafından bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Bu yıl etkinlikler kapsamında 13 ilçede ölçüm yapılan vatandaşlarımıza diyetisyen tarafından ‘Diyabet ve Beslenme’ ilişkisi konulu eğitim verildi.