Meclis Canlı

DOKTOB Başkanı Okutur’dan Büyükşehir’e Teşekkür


30.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yaptığı çalışmalar ve projelere bir teşekkür de Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur’dan geldi.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yılın 12 ayı kararlılık ve etkin bir şekilde sürdürdüğü sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarından bölge halkı ve işletmecilerin oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Okutur, bölgede yapılan çalışmalar ile sivrisinek sorununun en az indiğini ve vatandaşların rahat bir nefes aldığını söyledi.



Okutur; “Sivrisinek Bölgemizin Kaderi Olmayacak”

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Dalyan, Sarıgerme bölgelerinin su kaynaklarının, sazlık alanların, kanalların ve sulak alanların çok olması nedeniyle yıllardır sivrisinek konusunda yerel halk ve gelen turist açısından büyük problemlere neden olduğunu söyledi. Okutur; “Biz her zaman şunu söyledik, sivrisinek bölgemizin kaderi değildir. Çünkü bununla ilgili, konusunda uzman öğretim üyelerine bölgemizdeki sivrisinek problemlerini anlattık, gösterdik, bölgemize gelen uzmanlar bilimsel inceleme çalışmalarıyla bu işin çözülebileceğini, çalışmaların sürekli ve bilimsel bazda yapılmasının gerekliliğini açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yıl boyunca sürdürdüğü mücadele ile, İdari personelinden ilaçlama personeline kadar tüm ekip, işletmecilerimizle gayet saygılı iş ciddiyeti ve disiplini çerçevesinde diyalog içinde oldular, çalışmalarını sürekli, düzenli aralıklarla ve bilimsel yöntemlerle sürdürdüler ve sivrisinek sorununu yok denecek seviyeye indirdiler. Yapılan bu çalışmalardan dolayı öncelikle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve tüm çalışanlara teşekkür ederim. Bundan sonraki çalışmalarında istikrarlı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, il genelinde vatandaşların daha rahat bir yaz dönemi geçirmesi için sivrisinek ve diğer haşerelerle yılın 12 ayı etkin ve kararlılıkla mücadele ettiklerini söyledi. Koç; “Çevreye ve doğaya zarar vermeden bilimsel yöntemlerle sürdürdüğümüz sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarımıza il genelinde kararlılıkla devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmaların vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanması bizleri motive ediyor. DOKTOB Başkanımız Yücel Okutur’a sivrisinek ve haşereyle mücadelede bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.