Meclis Canlı

Doktor, Başkan Gürün Muğla Tıbbına İz Bırakan Hekimler’in İlk Konuğu’ydu


14.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Tıbbına İz Bırakan Hekimler ile söyleşilerin ilk konuğu oldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Tabip Odası’nın birlikte düzenlediği Muğla Tıbbına İz Bırakan Hekimler ile söyleşilerin ilk konuğu olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün katılımcılara çocukluk, öğrencilik, doktorluk, aile hayatı ve Belediye Başkanlığı yıllarını eski fotoğraflar eşliğinde anlattı ve Başkan Gürün’ün öğrencilik, doktorluk yıllarından çalışma arkadaşları da söyleşide sürpriz yaparak öğrenci, doktor Osman Gürün’ü katılımcılara anılarıyla birlikte aktardı.

“Tekrar dünyaya gelsem yine doktorluğu seçerdim.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Tıbbına İz Bırakan Hekimler söyleşisinde ilkokulu Muğla’da, ortaokul, lise ve üniversite öğrenimini İzmir’de yaptığını, 1979 yılında işini ve eşini alarak Muğla’ya geldiğini söyledi. Çocukluğunda yetenekleri olarak kendini mühendislik mesleğine daha yakın gördüğünü anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ilerleyen süreçte doktorluk mesleğini seçtiğini, tıp fakültesinin ikinci sınıfında ailevi nedenlerinden dolayı da ortopedi bölümüne yöneldiğini söyledi. Mezun olduktan ve iki yıl yardımcı asistanlık yaptıktan sonra Muğla’ya tayinini istediğini ve o dönemde Muğla’da ortopedist doktor olmadığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün uzun uğraşlar ve yasal mevzuatları aştıktan sonra 1979 yılında Muğla’da doktorluk görevine başladığını belirtti. Bugüne kadar çok sayıda muayene ve ameliyat gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Gürün belediye başkanlığı sürecinde ilçe gezilerinde hastaları ile sık sık karşılaştığını ve hasret giderdiklerini söyledi. Tıp Fakültesi öğrencilerine hastaların derdine derman olmak için onları iyi dinlemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Gürün, maddi getirileri her zaman ikinci plana itmelerini önemli olanın insan ve insan sağlığı olduğunu söyledi. Doktorluk mesleğinin ömür boyu sürdüğünü, kendisinin 1999 yılında doktorluk önlüğünü çıkararak siyasete girdiğini söyleyen Başkan Gürün, hayatının her evresinde aldığı kararlarda kendisine destek olan başta eşi Gülsün Gürün’e ve ailesine teşekkür etti.

İzmir’den, Antalya’dan, Muğla’dan doktor arkadaşları, hemşireleri ve çalışma arkadaşlarının da katılarak Doktor Osman Gürün’ü anlattığı söyleşi de Büyükşehir Belediye Başkanlığı personeli de Başkan Doktor Osman Gürün’ü anlattı. Ayrıca Başkan Gürün’ün eşi Dr. Gülsün Gürün’de söyleşi de nasıl tanıştıklarından bugünlere nasıl geldiklerini, çocuklarını ve torunlarını katılımcılarla paylaştı.  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e duygusal anlar yaşatan, heyecanlandıran, ona eski anılarını tekrar yaşatan söyleşi Tıp Fakültesi öğrencilerinin soruları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.