Meclis Canlı

Doktor Başkan Tıp öğrencileri ile bir araya geldi


18.09.2019

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıran 185 öğrenci düzenlenen törenle beyaz önlük giydi. Törene katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tıp fakültesi öğrencilerine “Ben 22 yıl hekimlik yaptım. Sizlerle paylaşmak istediğim şey hasta ile aranıza maddiyatı sokmayın” dedi. Başkan Gürün daha önce öğrenci velileri ile bir araya geldi.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesine kayıt yaptıran 185 öğrenci için “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törende, okula başlayan 144 Türkçe ve 41 İngilizce Tıp öğrencisine doktor önlükleri, protokol üyeleri tarafından giydirildi.

 

Başkan Gürün; “Kendi yaşantınızı ikinci plana iterek hastalarına faydalı olmaya çalışmaktır doktorluk”

 

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Doktor olmak sadece hekimliğin bilimsel yönünü öğrenmek ve onu en iyi öğrenerek hastalara tatbik etmek değil, doktorluk kendi yaşantısını ikinci plana iterek hastalara faydalı olmaya çalışmak, hastalara zaman ayırmayı gerektiren, hayat boyu devam eden ve yapacağınız Hipokrat yeminine uygun olarak yaşantınızı, eşinizi, çocuklarınızı etkileyen bir meslek. Bu mesleği yapabilmek için önemli olan şey sevgi. Eğer insanı severseniz, mesleğinizi sever ona gerekli olan saygıyı gösterirseniz çok büyük hizmetler yapabilir, keyif alabilirsiniz. Doktor ile hasta arasına asla para girmemeli. Para tamamen ikinci, üçüncü planda olmalı, para herkese lazım ama onun esiri olunmamalı, işimizi, mesleğimizi sevgiyle, inançla yapmalıyız. En uzun tahsillerden birisi doktorluk, altı yıl. Bitmeyecek gibi gelecek zaman kısa sürede geçecek.” dedi.