Meclis Canlı

“Dört Mevsim Muğla” Fotoğrafları Sergilendi


20.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Dört Mevsim Muğla’ fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve yarışmaya katılan fotoğrafçıların eserleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde sergilendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dört Mevsim Muğla yarışmasının ödül töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Türkiye’nin bir çok ilinden 630 yarışmacının 2 bin 183 eserle katıldığı yarışmada Muğla’dan Said Nuri Sargın birinci, Kocaeli’nden Erkan Baldan ikinci, Giresun’dan Kemal Özkılıç üçüncülüğü elde ederken, Muğla’dan Buse Uçar da mansiyon ödülüne layık görüldü.

“Fotoğraf sanatı ile farklı şehirlerden katılımcılar Muğla’mızı anlattı”

Yarışmanın amacının Muğla’nın tanıtımına katkı vermek olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Türkiye’nin farklı illerinden Muğlamızı ziyarete gelen, tatile gelen vatandaşlarımız Dört Mevsim Muğla yarışmamıza yoğun ilgi gösterdi. Muğla’nın farklı güzelliklerini kendi yorumları, kendi gözleri ve objektifleri ile bize yansıttılar. Fotoğrafların hepsi de bizim için ayrı ayrı değerli. Bizim burada esas vurgulamak istediğimiz konu, Muğla’nın görünen yüzü dışında bir de arkada mistik olarak duran, sadece orada yaşayanların farkında olduğu kırsal bölgedeki büyük zenginliklerimiz var. Bizim bunları tanıtmaya ihtiyacımız var. Muğla denildiğinde sadece deniz, kum, güneş akla geliyor, Muğla’da turizmin dışında tarımımız da var. Karia ve Likya gibi medeniyetlerin üstüne oturmuşuz. Bu medeniyetlerin tüm birikimleri ve değerlerini örf, adet ve günlük yaşantımız içerisinde Yörük kültürü olarak yaşıyoruz ve yaşatmaya devam ediyoruz. Bizim de bu değerleri yaşatmamız ve tanıtmamız gerekir. Biz slogan olarak ‘Hedefimiz Bir Muğla 1Bir’ sloganını ortaya koyarken, Muğla’nın bir bütün olduğunuzu anlatıyor, sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet anlayışı ile de Muğla’ya hizmet ediyoruz. Bu yarışmalarla da öncelikle hedef kitlemiz hemşerilerimiz Muğlalılara Muğla’yı tekrar bir başka gözle tanıtmaya ve sevdirmeye, sahip olduğu değerlerle övünmeye ve bu değerlere sahip çıkmasını amaçlıyoruz” dedi.

Dört Mevsim Muğla fotoğraf yarışması ödül töreni sonrasında Nevzat Çakır, Çerkes Karadağ, Ömer Gemici ve Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu’ndan katılan temsilciden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilen 64 fotoğrafın bulunduğu serginin açılışı yapılarak katılımcıların ziyaretine sunuldu.