Meclis Canlı

Dr. Cemil Şerif Baydur Kitabı Tanıtıldı


13.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür Yayınlarının ikincisi olan Tıp Tarihi İçinde Muğla, Muğlalı Hekimler 1 Dr. Cemil Şerif Baydur kitabının tanıtımını Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Prof.Dr. Şadan Gökovalı’nın kitabı Bitkilerin Aşkı kitabından sonra kültür yayınlarının ikincisi Tıp Tarihi İçinde Muğla, Muğlalı Hekimler 1 Dr. Cemil Şerif Baydur kitabını tanıttı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde yapılan tanıtım etkinliğine, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kitabın yazarları Dr. Naki Bulut, Ünal Türkeş, Esat Harmancı, Doğan Evecen, kitaba ismini veren Dr. Cemil Şerif Baydur ailesinin fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tıp Tarihi İçinde Muğla, Muğlalı Hekimler 1 Dr. Cemil Şerif Baydur kitabının editörlüğün yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Müesser Özcan, insanların yaşadıkları yerlerde tarihe not düşmüş değerli insanlara vefa borcu olduğunu, bu kitapla tıp tarihine büyük katkıları olan Cemil Şerif Baydur’u gelecekte de hatırlayacaklarını söyledi. Kitabın yazarlarından Dr. Naki Bulut, Dr.Cemil Şerif Baydur’un Türkiye’nin beyin cerrahisi alanında kurucu doktorlarından biri olduğunu söyledi ve bu kitabın oluşturulmasında kendilerini motive eden ve her türlü desteği veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Kitabın yazarlarından Doğan Evecen ve Prof.Dr. Esat Harmancı’da, böyle kalıcı bir çalışmaya ev sahipliği yaptıkları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler. Kitabın Baydurlar soy kütüğü ve yetiştirdiği ünlü adamlar bölümünü hazırlayan Ünal Türkeş’de yakın tarihi bu kadar iyi anlatan bir kitabın okuyucularıyla buluşmasını sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve diğer yazarlara kitaptaki emekleri için teşekkür etti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla’nın bir kültür kenti olduğunu, zengin bir geçmişe sahip olan Muğla’da yayınlanan bu kitaplarla kültürün daha da zenginleştirildiğini ve kalıcı hale getirildiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın doğal ve coğrafi güzelliklerinin yanında kültürüyle, değerleriyle de özel bir kent olduğunu, Muğla’nın en büyük zenginliğinin geçmişten gelen medeniyetlerin sentezi olan hoşgörüyle, birbirleriyle barış içinde yaşayabilen insanı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’dan, İzmir’den, Kocaeli’den hocalarımızın katkısıyla çok değerli bir eseri ortaya çıkardık. Cemil Şerif Baydur ismini bazı kesimler biliyor fakat yeni neslin bilmesi, tanıması için onu anlatan bir esere, kitaba ihtiyacımız vardı. Geçmişimizi iyi bilmeli, doğru bilgiler, objektif olarak herhangi bir ideolojiye kurban vermeden bu bilgileri geleceğe taşımalıyız. Hipokrat, Heredot bizim hemşehrilerimiz. Yıllarca yunan medeniyeti diye isimlendirildiler, halbuki Anadolu medeniyeti içerisinde bizim topraklarımızda yetişmiş çok değerli insanlar. Bizler önce kendi varlığımıza, zenginliğimize sahip çıkmalı ve en önemlisi bilgi sahibi olmalıyız. Dr. Cemil Şerif Baydur kitabı, mesleki açıdan baktığımda Muğla’dan yetişmiş bir doktorun bu kadar özel ve farklı durumunu ortaya koyması ve bu kitabın yayınlanmasına vesile olmam benim için de bir gurur. Muğla turizmiyle, tarımıyla balıkçılığıyla, çam balıyla, yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla zengin bir kent ama en büyük zenginliği insanı. Geçmişten gelen tüm medeniyetlerin sentezi olarak kavga etmeden, hoşgörüyle birbirleriyle barışık geleceğe ve yeniliklere açık insan yapısı ve bu karaktere bu kitaplarla gerekli fikri gıdayı vermemiz lazım. Kitapta emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür yayınları olarak basımdaki 4 kitabımızı Muğlalılarla buluşturmaya hazırlanıyoruz.” dedi.