Meclis Canlı

Dubalı Caddelerde Tek Yön Düzenlemesi Yapılacak


28.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından, caddelere yerleştirilen dubalarla ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

Menteşe ilçesi kent merkezinde “Prestij Cadde” proje uygulamaları için planlama çalışmalarının başladığını belirten Ulaşım Dairesi Yetkilileri; 17.05.2016 tarihli UKOME kararı ile tek yön düzenlemesi yapılacak olan caddelere, trafik sirkülasyonunu sağlaması ve düzensiz parklanmanın önlenebilmesi için dubaların yerleştirildiğini belirtti.

Ulaşım dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada, uygulanacak proje için Menteşe Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili kurumlarında görüş ve önerilerinin alındığı belirtildi. Ayrıca açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlçe merkezi ve çevresinde tek yön ve yol kenarı otopark uygulamaları ile trafiğin daha güvenli olması,  trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi ve yol kenarı otoparkların daha güvenli ve standartlara uygun olarak düzenlenmesi hedeflenmiştir. Planlanan tek yön uygulamasının amacı, Menteşe İlçesi kent merkezi Trafik Sirkülasyonu Projesi ile trafik sıkışıklığının tespit edildiği noktaların rahatlatılmasıdır. Böylece trafikteki zaman kayıplarının önlenmesi, araçlardan salınan daha az karbon emisyonu ile çevre kirliliğinin azaltılması sağlanacaktır. Bu yollarda park yasağı uygulaması olmasına rağmen, bu kurala uyulmamakta, bu durum ulaşım ve trafik güvenliği açısından sorunlara yol açmaktadır. Bununla birlikte kaldırım üzerine araç park edilmesi yaya ve bisiklet güvenliğini de tehlikeye düşürmektedir. Yapılan düzenlemelerde bahsi geçen otopark alanlarında parklanmanın ilk 15 dakikasının ücretsiz olması, otopark sirkülasyonunun artması ve mevcut otoparkların daha verimli kullanılması ile birlikte; kent merkezine kısa süreli işleri için gelen halkımızın ücret ödemeden araçlarını en yakın noktaya park edebilmelerini sağlamaktadır.”

“Dubalar 2017’de kalkacak”

Proje dahilinde olan caddelere yerleştirilen dubalar ile ilgili olarak ise 2017 yılı başında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak prestij cadde çalışmalarının tamamlanmasından sonra dubaların kaldırılacağı söylendi. Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, her zaman Muğla ve Muğla’da yaşayan vatandaşlar için çalıştıklarını vurgulayarak, vatandaş yararına projelere imza atacaklarını ifade ettiler.