Dünya Diyabet günü kapsamında ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü

12.11.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Kasım Dünya Diyabet günü kapsamında, şeker hastalığının önemini anlatmak ve farkındalık yaratmak amacıyla il genelindeki 13 ilçede ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü yapıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri tarafından önceden belirlenerek vatandaşlara duyurusu yapılan mahallelerde 12-30 Kasım tarihleri arasında saat 09.00-12.00 arasında şeker ve tansiyon ölçümleri yapılıyor. Parmak ucundan yapılan ölçümler sonucu olması gereken değerlerden yüksek çıkan kan şekeri sonuçlarında vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık personeli tarafından bilgilendirilerek sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

Ayrıca bu yıl ilk defa 13 ilçede gerçekleştirilen şeker ve tansiyon ölçümlerinde, belirlenen bir mahallede Muğla Büyükşehir Belediyesi Diyetisyeni tarafından ‘Diyabet ve Beslenme’ ilişkisi konulu eğitimler de verilecek.