Meclis Canlı

Dünya Gençleri Engelliler İçin Muğla’da Buluştu


04.07.2017

Muğla’da yürütülecek sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12 farklı ülkeden 18 öğrenci Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

AIESEC Türkiye'de açılımı ''Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği’nin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’ndeki öğrenci temsilcilerinin Adım At projesiyle Muğla’ya gelen yabancı öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Adım At Projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olan Engelliler için Kısa Mola Hizmeti’nde bir ay boyunca belli aralıklarla görev alacak öğrenciler, engelli bireylerle ilgilenerek onların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunacaklar.

Dünya’nın farklı ülkeleri Ürdün, Mısır, Makedonya, Ukrayna, Fas, Cezayir, Kazakistan, Arnavutluk’tan Muğla’ya gelen öğrenciler sosyal projelerde bulunmak, engelli bireylere yardımcı olmak, farklı kültürler, şehirler görmek ve dil öğrenmek için bu projede yer aldıklarını, Muğla’da geçirecekleri bir ayın kendileri, öğrenim ve gelecekleri için de önemli olduğunu söylediler.

“Ortak dil SEVGİ ile konuşan gençlerimiz yarınlarımızın garantisidir”

 Dünya gençlerinin Muğla’da sosyal sorumluluk projesinde bir araya gelmesinin çok değerli olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün dünyanın bu birlikteliğe, dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Farklı kıtalardan, farklı ülkelerden farklı bölümlerde okuyan öğrenciler Muğlamızda sosyal sorumluk projesinde görev almak için bir araya gelmişler. Ülkeleri, kültürleri, dilleri farklı olsa da ortak dil sevgi ve hoşgörü ile Kısa Mola hizmetimizde görev alacaklar. Dünyanın neresinde olursak olalım engelleri sevgiyle, hoşgörüyle ve güleryüzle aşabiliriz. Bu bir aylık süreçte biz onlardan, onlar da bizden bir şeyler öğrenecek. Ürdün’den Kazakiastan’a, Makedonya’dan Ukrayna’ya kadar 12 farklı ülkeyi bir araya getiren, gençlerin birbirini tanımasını, birlikte sosyal projelerde yer almasını kaynaşmasını sağlayan bu tür etkinliklerin ülkeler arası eksilen iletişime ve dünya barışına da katkısı olacağına inanıyorum. Ortak dil sevgiyle konuşan gençlerimiz yarınlarımızın garantisidir.” dedi.

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Hizmeti’nde görev alacak öğrencileri bir araya getiren Sosyal sorumluluk projesinin paydaş kurumları Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Menteşe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği, Fiziksel Engelliler Derneği, Beyaz Melek Rehabilitasyon Merkezi, Gelişim Rehabilitasyon Merkezi, Tema, AIESEC Denizli Şubesi.