Meclis Canlı

“Eğiticinin eğitimi” programı düzenlendi


08.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik “Eğiticinin Eğitimi” konulu program düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Eğiticinin Eğitimi Programı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Program boyunca katılımcılara Öğrenmenin Oluşumu, Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri, Sunum Uygulamaları, Eğitim Programı Tasarlama, Ölçme Değerlendirme, Geribildirim, Etkili Sunum Hazırlama konuları hakkında sunum yapıldı. Temel amacı; katılımcıların eğitmenlik konusundaki temel bilgi, beceri ve tutum gereksinimlerini karşılamak olan Eğiticinin Eğitimi Programı 03-13 Temmuz tarihleri arasında 45 saat süreli olarak geçekleştirildi.

Eğitim sonucunda katılımcılar, yetişkin eğitiminin temel ilkelerini kavrayabilme, yetişkin eğitimiyle öğrenme bağlamı arasında bağ kurabilme, eğitim ihtiyaç analizi oluşturabilme ve uygulayabilme, etkin bir eğitim programı içeriği ve görsel malzemesi tasarlayabilme, eğitim sunumunda nelere dikkat etmesi gerektiğinin farkına varabilme, zor katılımcılarla başa çıkabilme, katılımcı merkezli, akılda kalıcı ve zevkli bir eğitim programı dizaynının ve sunumunun hangi yollarla yapılacağının farkındalığını yaşayabilme ve eğitim sonrası etkin bir değerlendirmenin nasıl yapılacağı konularında bilgi edindi.