Meclis Canlı

Ek Hizmet Binası Yapımı İçin Zemin Etüdü Çalışmaları Başladı


18.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2 Nolu Hizmet Alanında bulunan araziye yeni yapılacak olan Ek Hizmet Binasının zemin etüdü çalışmalarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından proje ihalesi gerçekleştirilen, 2 Nolu Hizmet Alanındaki araziye yeni yapılacak olan Ek Hizmet Binası için zemin etüdü çalışmaları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 18.05.2005 ve 847 sayılı “Zemin ve Etüt Raporu Genel Formatı” çerçevesinde hazırlanacak olan rapor için gerekli 15’er metrelik 2 adet sondaj çalışması yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve nitelikli ortamlarda hizmet vermek için ek hizmet binamızın zemin etüdü çalışmaları başladı. Zeminin yapısı, genel özellikleri ve zemin emniyet gerilmesi bulunması amacıyla gerçekleştirilen çalışma ile teknik şartnamede istenen veriler elde edilerek ruhsat alınması aşamasında gerekli olan zemin etüt raporu hazırlanacak.”