Meclis Canlı

Engelleri Kaldırmak İçin Bir Araç Daha


21.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yürütülen ’Engelli Nakil Hizmeti’ ile engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını sağlayarak, güven içerisinde sokağa çıkabilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amaçlanıyor. Bu kapsamda belediye filosuna bir araç daha kazandırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Muğla” projesi kapsamında engellilerin naklini gerçekleştiren araç filosuna bir araç daha eklenerek tüm ilçelerde yaşayan engelli bireylerin yaşamı daha da kolaylaşıyor. Filoya yeni katılan araç ile toplam engelli nakil araç sayısı altıya çıkarıldı.

Muğla ili sınırları içerisinde ikamet eden,  en az %40 engel oranına sahip ve toplu taşıma araçlarını kullanmakta güçlük çeken engelli vatandaşlar, mesai saatleri içerisinde ayda 3 defa bu hizmetten yararlanabiliyor. Engelli vatandaşlar, bulundukları mekanlardan hastane, sinema, okul, banka, noter, cenaze, dernek binaları, kamu hizmet binaları, sosyal aktiviteler gibi ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yerlere gitmek için bu hizmetten faydalanabiliyor. Engelli nakil araçları, aynı anda 2 adet tekerlekli sandalyeli engelli ve refakatçilerini taşıyabiliyor.

Randevu sistemi ile çalışan ’Engelli Nakil Aracı’ hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 444 48 01/7 numaralı telefonu arayarak talepte bulanabiliyorlar.