Meclis Canlı

Engelleri Sporla Aşıyorlar


30.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin sosyal gelişiminin desteklenmesi ve enerjilerinin olumlu bir şekilde yönlendirilmesi için spor eğitimleri vermeye devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Menteşe ilçesi Düğerek Sosyal Tesisleri’nde ve Milas Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde verilen spor eğitimlerine engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Engelli vatandaşların bir gruba ait olma, grup faaliyetlerine katılma, yaşayarak öğrenme, kazanma ya da kaybetme duygusu, iletişim ve etkileşim yeteneklerini kullanma becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen spor eğitimleri, Menteşe ilçesi Düğerek Sosyal Tesisleri’nde zihinsel engelli ve otistik bireylerle haftada iki gün, Milas İlçesinde de haftada dört gün uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor.



Engelli bireylere yönelik düzenlenen spor eğitimleri, Menteşe ilçesi Düğerek Sosyal Tesisleri’nde Pazartesi ve Çarşamba günleri 15.00-16.30 saatleri arasında, Milas ilçesinde ise Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri zihinsel engellilerle 2 gurup, otistik bireylerle ise bireysel olarak gerçekleştiriliyor.