Meclis Canlı

Engelleri Sporla Aşıyoruz


05.11.2014

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ve Ortaca Belediyesi işbirliği ile Ortaca’da engelli çocuklara çeşitli branşlarda spor eğitimi verilmeye başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Menteşe’de, yaz ve kış dönemi olmak üzere engelli çocuklara temel spor eğitimi, eğitsel oyunlar, grup faaliyetleri ve çeşitli spor dallarında eğitim vermeye başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Ortaca Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin Ortaca Meclis Üyesi Süleyman Dağdelen’in katkıları ile Ortaca Kapalı spor Salonunda engelli çocuklarla spor yapılmaya başlandı.

Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 14.30-16.00 saatleri arasında yapılan ve şu anda 12 sporcunun devam ettiği spor çalışmalarında engelli çocukların psikomotor yeterliliklerini geliştirmeyi, fiziksel gelişimlerini sağlamayı, sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı ve zamanının büyük bölümünü engelli çocuklarına ayıran aileleri de rahatlatmayı amaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan; “Sağlıklı bir bireyin yararlanabildiği bütün sosyal aktivitelerden engelli vatandaşlarımızın da yararlanabilmesi gerekiyor. Uzman eğitmenler eşliğinde engelli çocuklarımızın arkadaşlarıyla spor yapabildikleri, sosyalleştikleri ve en önemlisi bütün zamanını ve sevgisini engelli çocuklarına ayıran ailelerimize biraz olsun sporla katkımız olsun istiyoruz.” açıklamasını yaptı.