Meclis Canlı

Engelleri Sporla Aştılar


07.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ili genelinde engelli sporcuların katıldığı Engelleri Sporla Aşalım şenliği düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın Düğerek Sosyal Tesisleri ve Spor Kompleksi’nde düzenlediği etkinliğe, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü “Basketbol Takımı”, Bodrum Belediyesi “Özel Sporcular Basketbol Takımı”, Dalaman-Ortaca Bölgesi ‘Özel Sporcular Futbol Takımı’, Marmaris Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği, Ortaca İşitme Engelliler ‘İşitme Engelliler Voleybol Takımı’, Fethiye Özel Sporcular Spor Kulübü ‘Özel sporcular Basketbol Takımı’, Menteşe İlçesi ‘Büyükşehir Çalışma Grubu’, Milas İlçesi ‘Büyükşehir Çalışma Grubu’, Fethiye Engelliler Derneği ‘Halkoyunları Grubu’ sporcuları katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Muğla ili genelinde engelli sporcuları Engelleri Sporla Aşalım etkinliği ile bir araya getirdiklerini, bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinliğin gelecek yıllarda daha çok sporcuyla devam edeceğini söyledi.



"Engeller Birlikte, Sevgiyle, Özveriyle Aşılabilir"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, toplumsal hayatta varlığını sürdüren bütün bireylerin sosyal hayata katılması gerektiğini, engelli vatandaşların toplum içinde görünür olabilmesi, Engelli Dostu Kent Muğla’yı yaratmak için hizmetlerinin devam edeceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Engelleri Sporla Aşalım etkinliğimiz ile Muğla ili genelinde engelli vatandaşlarımız ve kulüplerimiz bir araya geldi. Bu etkinlikle birlikte spor yapan, dans eden bedenleri engelli olsa da yürekleri engelsiz evlatlarımızın yüzlerindeki gülümseme ve mutluluk bizleri de mutlu etti. Engellerin birlikte, sevgiyle, özveriyle aşılabileceğinin en güzel örneğini bizlere gösterdiler. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde, sosyal hayatta görünür olmaları, kendilerini mutlu ve huzurlu hissedebilmeleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimiz devam edecek.” dedi.