Meclis Canlı

Engelli bireyler Engelsiz Plajda


25.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas ilçesindeki Kısa Mola merkezinden faydalanan engelli bireyleri,  Ören mahallesindeki engelsiz plaj sayesinde denizle buluşturdu.

Sosyal belediyecilik anlayışı ve vatandaş odaklı hizmetleriyle Türkiye’de ilkleri yapmaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe, Milas ve Fethiye ilçelerinde bulunan Kısa Mola merkezleriyle engelli bireylerin ve ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Türkiye’de bir ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında Menteşe’de hizmete giren, geçtiğimiz aylarda da Milas ve Fethiye’de faaliyete başlayan engelli bireylerin belirli zamanlarda hizmet alabildikleri Kısa Mola merkezleri, bünyesindeki engelli bireylerin çeşitli aktivitelerle sosyal yaşama adapte olmalarına yardımcı olmak için uğraş veriyor. Bu kapsamda Milas ilçesindeki Kısa Mola hizmetinden yararlanan engelli bireylerin bir istediği daha yerine getirildi. 3 engelli birey ve ailesi, uzman personel eşliğinde Milas’ın Ören Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesince hizmete açılan engelsiz plaja götürüldü. Sabah saatlerinde başlayıp akşama kadar süren etkinlikte dopdolu bir gün geçiren engelli bireyler, bir yandan piknik yaparken, bir yandan da engelsiz plaj sayesinde denizin tadını çıkardılar.

Milas’taki Kısa Mola ve engelsiz plaj hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren engelli bireylerin aileleri, yaptıkları çalışmalar nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkürlerini ettiler.