Engelli Öğrencilerin Tarihe Yolculuğu

26.10.2017

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama daha fazla katılımını sağlamak için Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.  Bu kapsamda uzman personel eşliğinde ve öğretmenleriyle birlikte 9 engelli öğrenciye müze gezisi düzenlendi.

Muğla Kız Meslek Lisesi Özel Alt Sınıfından 9 engelli öğrenci ve 1 sınıf öğretmeni, Muğla Büyükşehir Belediyesi engelli nakil aracı ve uzman personeliyle birlikte Menteşe ilçesinde bulunan Muğla Müze Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Öğrencilere müze personeli tarafından Muğla'da eski çağlarda bulunan Medeniyetler ve yaşam biçimleri hakkında bilgiler verildi. Aynı zamanda öğrencilere, Tarih derslerinde gördükleri medeniyetleri görsel materyallerle destekleyerek daha kalıcı bilgi oluşması sağlandı. Müzeyi ziyaret eden öğrenciler eğlenerek öğrenmenin keyfine vardı.