Meclis Canlı

“Engelli ve Yaşlı Vatandaşlarımızı Önemsiyoruz”


18.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde,  engellilerin ve 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarında farkındalığın arttırılmasına yönelik seminer düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Büyükşehir Belediye otobüsü şoförleri ve Denetimli Özel Halk Araçları şoförleri katıldı. Seminerde engelli vatandaşlarımıza verilen hizmet kalitesinin arttırılması ve engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızla sağlıklı bir iletişim kurmanın yolları anlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde vatandaşlarımıza kamu hizmeti odaklı, kaliteli ulaşım hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirtti. Kolukısa şu şekilde devam etti: “Kanunlarla vatandaşlarımıza verilen ücretsiz ulaşım hakkının,  Büyükşehir Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinde de uygulanıyor.  Bu seminerde, özel halk otobüsü sahipleri ve şoförleri, bu hakka sahip olan vatandaşlarımıza karşı hizmette kusur etmemeleri yönünde tekrar bilgilendirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın daha rahat yaşamlarını sürmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz.  Kanunen ücretsiz seyahat hakkı olan vatandaşlarımızın Büyükşehir Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri ile ilgili dilek ve önerileri için 444 48 01 numaralı telefonu arayabilirler.”