Meclis Canlı

Engelsiz Plajlarla Muğla Daha Güzel


17.07.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Plaj” projesi kapsamında  il geneline daha çok vatandaşın kullanabilmesi için plajların sayısını 11’e çıkardı. 

Muğla’da engelli vatandaşların sosyal hayatın içerisinde daha çok yer alabilmesi için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Engelli Haftası’nda hayata geçirdiği “Engelsiz Plaj” projesinde plaj sayısını kısa sürede 11’e çıkardı. Fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak olan yürüyüş platformu, özel şezlonglar, özel soyunma kabinlerini barındıran halk plajlarına kurulan tesisler ücretsiz olarak engelli vatandaşlara hizmet veriyor.  Engelli vatandaşların plaja ulaşımları da yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor.

2016 yılında Dalaman Sarsala Plajı, Datça Hastaneönü plajı, Ortaca SARÇED plajı, Ula Akyaka Plajı, Milas Ören Plajı ve Bodrum Kumbahçe plajında yapılan engelsiz plajlar sonrasında 2017 yılında da çalışmalar  son hızıyla devam ediyor. 2017 yılı sezon başında Fethiye Aksazlar Plajı, Datça Karaincir Plajı ve Bodrum Turgut Reis Plajları hizmete sunuldu. Son olarak ise Köyceğiz Ekincik ve Milas Güllük Halk Plajlarında yapılan düzenlemelerle birlikte hizmete açılan Engelsiz plajlarla sayı 11’e yükseldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Bu projeyle engelli vatandaşların memnun olması kadar ilimize gelen turistlerden de takdir görmesi bizleri çok sevindiriyor. Hepinizin bildiği üzere ilimiz yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgi gösterdiği bir turizm merkezi. Bu projemizle hem engellileri denizle buluşturmuş oluyoruz hem de pek çok fiziksel engelli vatandaşımıza denizde yüzme fırsatı yaratmış oluyoruz. Yüzme sporu pek çok engelli için doğal fizik tedavi. Onların sağlık gelişiminde bir nebze de katkımız olması için çalışmalar son hızıyla devam edecek.’