Meclis Canlı

Engelsizciler’den Başkan Gürün’e ziyaret


24.06.2019

“Engelsizciler” Fethiye kampı öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Türkiye’de ilk olan Kısa Mola hizmeti ile engelli ailelerin umudu olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kısa Mola hizmetinden yararlanan 20 engelli bireyi 25-26 Haziran 2019 tarihleri arasında Fethiye İnlice koyunda gerçekleştireceği izcilik kampına götürüyor. Kamp öncesi ENGELSİZCİLER Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü izci kıyafetleri ile ziyaret ederek teşekkür ettiler.

 

ENGELSİZCİLER projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden 8 gönüllü personel 3 günlük Temel Liderlik Eğitimi aldı. Türkiye’de bir ilk olan Kısa Mola Hizmeti’nden yararlanan Milas, Fethiye ve Menteşe’den 20 engelli bireye de haftanın bir günü izcilik eğitimi verildi. Eğitim sonunda 25-26 Haziran’da Fethiye İnlice koyunda izcilik kampı düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin arkadaşları ile gerçek kamp ortamında öğrendikleri izcilik kurallarını uygulamalarını ve keyifli vakit geçirmesini amaçlıyor.

Kamp öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret eden ENGELSİZCİLER bu tür farklı etkinliklerin daha fazla düzenlenmesini istediklerini, arkadaşları ile keyifli vakit geçirmekten duydukları mutluluğu, izciliğin çok keyifli olduğunu söylediler ve Başkan Gürün’e Kısa Mola hizmeti, izcilik kampı için teşekkür ettiler.

Başkan Gürün; “Muğlamızda sevgi ve hizmetlerimizle aşılamayacak engel yok.”

İzciliğin doğayı, çevreyi koruma, kişisel beceriler ve diğer izcilerle takım olarak doğada hayatta kalma mücadelesi olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ENGELSİZCİLER’in de gerçekleştireceği kampla doğayı, çevreyi koruyacaklarını, eğitim ve kararlılıkla nelerin başarılabileceğini herkese göstereceklerini söyledi. Başkan Gürün; “Türkiye’de ilk olan Kısa Mola hizmetimizle engelli evlatlarımızı tesisimizde misafir ediyor, onları 7 gün 24 saat gözlerinin önünden ayırmayan fedakar annelerin kendi özel işlerine zaman ayırmasını sağlıyoruz. Kısa Mola hizmetimizden yararlanan 20 özel evladımız projemiz kapsamında izcilik eğitimlerinin ardından arkadaşları ile izcilik kampına gidiyor. Gerçek bir izci gibi arkadaşları ile çadırda kalacaklar. Sevgiyle, hizmetlerimizle engelleri aştığımız Muğla’da izcilik içinde hiçbir engelin olmadığını, eğitim ve kararlılıkla neleri başarabileceklerini kendileri yaşayarak öğrenecekler. Aileleri içinde ilk olacak bu özel kampın evlatlarımız için çok keyifli ve yararlı geçeceğine inanıyor, hepsine iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.