Meclis Canlı

EPOS 7 Üyelerinden Başkan Gürün’e Ziyaret


12.11.2014

Epos 7 Derneği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Etnik Popüler Sanatlar Derneği (Epos7) Başkanı Zafer Kozanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Epos 7 Derneği, Muğla’nın Yatağan İlçesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti için yardım ve destek kampanyası başlatmış ve kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Stratonikeia Antik Kenti grubu oluşturmuş bir dernek. Dernek Başkanı Zafer Kozanoğlu ve dernek üyeleri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Zafer Kozanoğlu, Yatağan Stratonikeia Antik Kenti için başlattıkları kampanyanın ünlü tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı’nın fikri olduğunu, dernek olarak sanat eserleri ve arkeolojik alanların korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın turizm, tarım, madencilik gibi zenginliklerinin yanında eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu ve 105 antik kentinin gün yüzüne çıkarılmayı beklediğini söyledi. Başkan Gürün; “ Karia ve Likya medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Muğla’da 105 antik kentimiz var ve bunların sadece 21 inde çalışmalar devam ediyor. Bu kültürel mirasımızın ve zenginliklerimizin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Muğla’daki deniz ve kum turizminin yanında yerli ve yabancı misafirlerimize bu antik kentlerimizi de tanıtarak turizmi on iki aya yayabiliriz. Bu tür antik kentlerimizin korunması ve değerinin bilinmesi için vatandaşlarımıza da sorumluluk düşüyor. Çevresinde ve yöresinde antik kent kalıntıları olan vatandaşlarımızın oralara sadece taş ve toprak kalıntıları olmadığını buraların kültürel mirasımızın bir parçası olduğu ve değerli olduğu bilincine sahip olmaları gerekiyor. Bu anlamda Yatağan ilçemizin Stratonikeia Antik Kenti için destek kampanyası başlatan Epos 7 Derneği üyelerini kutluyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Epos 7 Derneği yönetim kurulu üyeleri, derneklerinde Beşiktaş Kulübü yöneticileri olduğu için ziyarette Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Beşiktaş forması hediye ettiler.