Meclis Canlı

Evde Bakım Hizmetinde Büyükşehir Farkı


22.02.2018

Bu güne kadar bir çok başarılı çalışmaya imza atan Muğla Büyükşehir Belediyesi, başlattığı projeler ile sağlık ve sosyal hizmetler alanında da büyük çalışmalar yapıyor. Çalışmaların arasında yer alan Evde Bakım Hizmeti ise vatandaşların takdirini topluyor.

Evde Bakım Hizmetiyle sağlık alanında bir çok hizmet veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların evlerine misafir oluyor. Belediyenin deneyimli personeli, rutin ziyaretler ve ihtiyaç duyulması anında hastaların evlerine gidiyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinde pansuman, yatak yarası bakımı, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, şeker-tansiyon ölçümü gibi hizmetleri veriliyor. Ekipler, talep doğrultusunda saç-sakal tıraşı, vücut bakımı ve banyo gibi hizmetleri veriyor.

Tıbbi Müdahale 100 Bini Aştı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında başlattığı evde bakım hizmeti kapsamında bu güne kadar 12 bin 697 haneyi ziyaret etti. Bu evlerde 106 bin 727 tıbbi müdahalede bulunan ekipler, 27 bin 299 genel bakım hizmeti verdi.

Ayrıca ihtiyaç durumlarında hasta nakilleri yapan belediye, hasta vatandaşları evinden alarak ilgili sağlık kurumuna götürüyor. Oradaki işlemlerinin de takibini yapan belediye ekipleri, hastayı ücretsiz olarak evine geri götürüyor. Bu hizmetten ise vatandaşlar bu güne kadar 15 bin 880 kez yararlandı.

 

Projeleriyle vatandaşların her anında yanında olmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda çağdaş yöntemlerle maddi yardımda da bulunuyor. Vatandaşları incitmeden ve gizlilik esaslarına uyarak temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Halk Kart ve nakdi yardım yoluyla destekte bulunuyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere de kırtasiye yardımı yapılıyor.

Yeni proje: Hoş geldin bebek

İl genelinde başlatılan “Hoşgeldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi ile, Muğla’da ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılıyor. Proje ile anne karnında ve doğumdan itibaren 24 aylık süreçte bebeklerin bazı ihtiyaçlarının karşılanması, sağlıklı beslenmeleri ile sağlıklı büyüme ve gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor.

İhtiyaç sahibi anne adayı ve yeni doğum yapan annelere bebekleri 24 aylık olana kadar devam eden hizmet ile dar gelirli anne adayları gebeliklerinde tespit edilerek gerekli bilgilendirme yapılıyor. Doğum yaptıktan sonra yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını kapsayan çanta hediye edilirken, doğum sonrasında belirli zamanlarda ziyaret edilerek annenin ve bebeğin durumu gözlemleniyor.

“Vatandaşın mutluluğu, bizim görevimiz”

Vatandaş odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirken Başkan Gürün “ Muğla’da vatandaş odaklı, sosyal belediyecilik anlamında bir çok projeyi hayata geçirdik ve bunlara her geçen gün yenilerini eklemek, vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmetleri sunabilmek için çalışıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet ilkesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık ve sosyal alandaki projelerin yanı sıra tüm alanlarda vatandaş odaklı hizmetlerimizi Muğla’da hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.