Meclis Canlı

Evde Bakım Hizmetleri 13 Bin 847 Tıbbi Müdahale Sayısına Ulaştı


06.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye personeline yönelik “Acil Durum Ekipleri” konusunda eğitim programları düzenleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının düzenlediği eğitim programı 5-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve eğitime toplam 413 personelin katılıması planlanıyor. Eğitimin sabahki oturumunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanları Koray Ece ve Nurettin Havutçu tarafından personellere Acil Durum Ekiplerinin görevleri açıklanarak acil durum anında yapacakları çalışma ile ilgili bilgiler verildi. Eğitimin öğleden sonraki oturumda ise personellere İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Hasan Hüseyin Tilki, Ömer Şahin ve Ahmet Emre tarafından acil durum yönetmeliği konusunda bilgiler verildikten sonra İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından acil durum tatbikatı düzenlendi. Acil Durum Ekipleri düzenlenen tatbikat ile acil durum anında yapılması gerekenleri uygulama imkanı buldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir acil durum olayına hazırlıklı olmamız için her birimden yaklaşık 10-15 personel görevlendirdik. Oluşturulan ekiplerde ilkyardım personeli, koruma personeli, kurtarma personeli, söndürme personeli ve destek personeli olacak. Bu personeller eğitim ve tatbikat ile bilgilendirilerek acil durum anında meydana gelebilecek tehlikeleri en aza indirmek için çalışacak.”